Performance Matrix Test

De Performance Matrix Test is een krachtig analysesysteem om de bewegingskwaliteit van sporters te testen en te beoordelen. Wetenschappelijk onderzoek naar blessurepreventie vormt de fundering voor deze test. Met het principe ‘find, analyse and fix’ identificeren we zwakke schakels in jouw bewegingsgedrag. Met die kennis kun je gericht trainen om de kans op blessures te reduceren en je prestaties te verbeteren.

Sport Specific is in Nederland een van de weinig bevoegde en opgeleide sportzorgverleners die de Performance Matrix Test afneemt en begeleidt.  Het ‘evidence based’ en online karakter van de test met re-trainingstraject sluit naadloos aan op onze expertise en andere analyse- en trainingsmiddelen die wij aanbieden.

      

Hoe werkt het?

Onder onze begeleiding voer je een serie specifieke oefeningen uit. Dit neemt ongeveer 45 minuten tijd in beslag. Wij beoordelen jouw bewegingen en verwerken de scores in een online rapport.

Het online rapport geeft jou meteen inzicht in je scores. Je kunt precies zien wat jouw risico’s op blessures en overbelastingen zijn.  Ook ontvang je de oefeningen die wij voor jou adviseren. Hiermee start jouw persoonlijke re-trainingstraject. Een trainingstraject van 6 tot 8 weken om je bewegingsgedrag te herstellen of te verbeteren.

Je leert de oefeningen correct uit te voeren zodat je zelf of met je trainer kunt retrainen. De mate van onze begeleiding stemmen we af op jouw behoefte.

Wil jij een vrijblijvend intakegesprek, telefonisch of in de praktijk? Neem dan gerust contact met ons op!